6. února 2015

Bez krutosti

Víte jak probíhá testování na zvířatech? Asi máte přibližnou představu..

Víte jestli byla vaše kosmetika testována na zvířatech? Nejspíš nevíte. A to, že nevíte, s drtivou pravděpodobností znamená, že testována byla. Testování na zvířatech je totiž běžný postup, kterého se neúčastní jen relativně úzký okruh firem.



Možná považujete za neadekvátní mluvit o krutosti ke zvířatům v době, kdy na východu Ukrajiny zuří občanská válka. Já se však domnívám, že jakákoli forma krutosti by neměla být tolerována. Společnost, která toleruje týrání zvířat, bude tolerovat i válku.

To, co je prováděno zvířatům při testování, ztvárnila originálním avšak realistickým způsobem skupina dobrovolníků v Londýně. Podívejte se, je to sice kruté, ale otevře vám to oči.




Co proti tomu dělat? Nikdo po Vás nechce aby jste vyhodili všechnu svou kosmetiku. Už jste za ní jednou zaplatili, tak by to stejně moc význam nemělo.
Jednoduše až si budete příště kupovat kosmetiku, hledejte toto logo. A když na ní nebude, prostě jí nekupujte. Logo uděluje koalice Humane cosmetisc standard, která je jedinou mezinárodní organizací na světě, která poskytuje záruku, že kosmetické a toaletní výrobky nebyly testovány na zvířatech.


Buďte bez obav, existuje dost kosmetiky všeho druhu, která je "cruelty free". Stačí zadat do Googlu něco jako "cruelty free kosmetika". Spoustu dalších tipů, včetně seznamu cruelty free značek dostupných v ČR najdete na http://www.netestovanonazviratech.cz/.


S webem http://www.netestovanonazviratech.cz/ nemám žádné vazby. Pouze je osobně považuji za užitečný zdroj informací.

Nejsem autorem ani majitelem použitých obrázků. Všechna práva náleží jejich právoplatným držitelům.
I am not the author or owner of the images. All rights belong to their rightful holders.

Žádné komentáře:

Okomentovat