7. února 2015

Let's talk about sex

Je to smyčka. Kruh ze kterého nejde vyjít.

Lidé kteří mají sex, se za to stydí. Lidé kteří sex nemají, se za to stydí ještě víc.

Nemáte sex? Ve společnosti jste za impotenta/frigidu.
Máte sex? Morálka, to cosi hluboko ve vašem nitru co vás nekonečně odsuzuje za potěšení tak moc, až ze sexu už vlastně žádné potěšení ani nemáte. Špatný pocit, nekonkrétní nespokojenost a pocit neštěstí a nenaplněnosti.
"Asi nejsem s tím pravým.." říkáte si, ale problém neleží v našem protějšku. Je ve nás.

Mít sex ani nemít sex není řešením problému. Řešením dokonce ani není opustit svého partnera.
Řešením je přestat odsuzovat.




Ano, samozřejmě že se to snáz řekne než udělá. Zbavit se odsudků je běh na dlouhou trať. Proč myslíte že ženy mají údajně nejlepší sex po 40? Prostě proto, že tou dobou už jim začíná konečně přestávat záležet na tom, co si o nich okolí myslí!

Je to mikrochirurgická operace vlastního nitra. Začněte u iluzí. Pokud se jich nezbavíte, do dalšího kroku se nedostanete. Vezměte skalpel a pečlivě a nelítostně oddělte zrno od plev, iluze od skutečného světa.
Lidstvo je mírumilovné?
Žijete v demokracii?
Společnost je spravedlivá, dobrá?
Nejvyšší hodnotou společnosti je lidský život?
Vaši přátelé jsou k Vám zcela upřímní?
Vaši rodiče Vám milují výhradně nesobecky?
Až dokážete odpovědět bez dlouhého uvažování na všechny otázky NE, je první část operace hotová. Podívejte se kolem sebe teď. Svět se zdá být trochu neutišený a syrový. Ano, přesně takový je. Dejte si pár dní a naučte se s tím žít. Neutíkejte zpět do iluzí! Nemá to cenu.

Když se konečně přestanete pokoušet zabalit se znovu do oslepující mlhy iluzí, přijde čas na druhou fázi operace.
Teď, když víte, že společnost není dobrá, nesnažíte se jí ani zavděčit. Víte taky, že kvalita Vašeho života je důležitá téměř výhradně jen pro Vás, což je motivací na jeho kvalitě pracovat bez ohledu na okolnosti.
Když vidíte lidi v jejich špíně, uvědomte si, že všichni činí právě tak jak činí z konkrétních pohnutek a každý má tu svou. Obvykle jsou to sobecké zájmy a krátkozraké uvažování. Není v nich žádný rozdíl. Černí nejsou špatní a bílí nejsou dobří, muslimové nejsou násilní a křesťané nejsou mírumilovní, západní lidé nejsou samostatní a východní lidé nejsou "meditativní". Odstraňte předsudky. K ničemu Vám nejsou, jen vám brání vidět skutečnost takovou, jaká je. Skutečnost 7 miliard samostatných, individuálních zájmů, účelů. Pokud někdo někomu pomáhá, je to proto, že se domnívá že z toho bude mít prospěch: peníze, postavení, společenskou image, nebo i dobrý pocit. Všechno se počítá. Pokud někdo odejde bojovat za Islámský stát, je to proto, že je to násilník, ne proto, že je to muslim.

A když jste odstranili to co směřovalo do vnějšího světa, máte konečně volnou cestu k tomu, abyste odstranili to, co směřuje dovnitř. Nenávist, nelásku k sobě sama. Odsudky.

Třetí a poslední část operace je delikátní, proto pozor! Musíte oddělit odsudky a Vaše vnitřní já, které odsuzuje a dělá Vám "morální policii, od Vašeho skutečného já, které to, co je dobré a co špatné rozlišuje pocitem a na základě racionálních faktů. Díky pocitu se nedá zmást nepravdivými fakty, a díky racionalitě nemůže zaškobrtnout.

Pozorujte, jak se cítíte při různých činnostech. Hledejte, odkud ty pocity přichází. Třeba při sexu. Je váš partner objektivně milý, hezký, fajn a milující a přesto se necítíte dobře? Skvěle! Najděte původ toho pocitu! Až ho najdete, opatrně ho uchopte a pak ho vší silou vyrvěte ze svého emocionálního těla. Pak jej spalte. Přestavujte si jak hoří. Sledujte ho, dokud z něj bude zbývat jakákoli část. A až se ten malý ohořelý uhlík změní v prach, až oheň sežehne vše a přestane mít z čeho hořet, až ten oheň ve vaší mysli uhasne, pak víte, že jste dokončili operaci.

Podívejte se kolem sebe teď. Svět je právě takový, jaký je a vy stojíte v něm. Vy, právě takoví, jací jste. Dosáhnete klidu a vyrovnanosti. Budete vidět svět v jeho podstatě a budete vědět, co od něj můžete čekat. Dokážete předvídat. Různé situace vás nepřekvapí, protože budete chápat motivaci lidí.

A především si dokážete užít vše dobré co prožíváte plně, bez omezení a bez špatného pocitu. Lásku, přátelství, východ slunce, sex.
Dokážete pociťovat prostou, jednoduchou radost ze života samotného.


Svět. Ano je temný, co byste chtěli? Ale je i krásný, svým, specifickým způsobem. Ta krása však nevychází z iluze, ale naopak z vědomí že jej vidíte nahý, bez příkras. A taky z Vás.

Nejsem autorem ani majitelem použitých obrázků. Všechna práva náleží jejich právoplatným držitelům.
I am not the author or owner of the images. All rights belong to their rightful holders.

Žádné komentáře:

Okomentovat