26. února 2015

Ranhojič

Když jsme na tenhle film uviděli velký plakát před malým kinem v malém městečku na výletě mimo Prahu, hned se nám zalíbil.

Ambiciózní, originální a naznačující nadstandartní film. Nelhal.


Do toho kina jsme tehdy nešli. Když jsem však film po nějaké době viděla, byla jsem našená. Ranhojič je originální a velmi výpravné drama o cestě jedince napříč společností a obvykle i proti ní. Poslední scéna filmu je opravdu dost nerealistická, ale až do ní, se jedná opravdu o realistické a snadno uvěřitelné vyprávění.

Film zdobí originální výběr herců i skvělé herecké provedení (garantuji, že hlavní ženská role vás naprosto "rozerve") a za zmínku stojí i to, že tento film není z dílen Hollywoodu, je totiž čistě německý.

Další věcí, kterou na filmu oceňuji, je pozitivní vyznění, které však není plytké. Drama je na každém kroku a o scény "proboha, to je konec" taky není nouze. Přes to všechno je ale divákovi poskytován svižný nadhled, a poslední scéna, ač nerealistická, je velmi vtipná a uvolní atmosféru. Na mé škále kvality filmů se tento dostal opravdu dost blízko k "perfektní".


Nejsem autorem ani majitelem použitých obrázků. Všechna práva náleží jejich právoplatným držitelům.
I am not the author or owner of the images. All rights belong to their rightful holders.

Žádné komentáře:

Okomentovat