30. července 2015

Moonrise kingdom

Někteří z vás ho možná znají, jiní třeba ne, tak jako já donedávna. Tenhle film není něco, co na první pohled vypadá, že vás to jakkoli obohatí. Americký, hvězdně obsazený tak moc, že v něm prakticky není role, kterou by nehrála nějaká známá tvář. Odehrávající se v podivně divadelních kulisách, které obzvlášť ze začátku, než si na to zvyknete, působí bezmála divným dojmem.


A přesto, pod lacině komerčním popisem z ČSFD sedícím na každou druhou podprůměrně inteligentní rodinou komedii, se skrývá film jiskrně vtipný, plný napětí a bořící předsudky.

Ukazuje, že bez ohledu na to, co si do sebe zahledění dospělí myslí, mají (některé) děti ve věcech dokonale jasno. A když potkají svou spřízněnou duši do které se zamilují, tak udělají vše pro naplnění toho, co zjevné, přirozené a správné - touhy být spolu.




A tak je tenhle příběh, odehrávající se na malém ostrově, kde nikdo není tak úplně normální, inspirací pro každodenní život. V každodenním životě totiž taky nikdo není tak úplně normální, přesto je ale na nás, abychom vytvořili prostor, ve kterém se příběhy jako tenhle můžou nejen odehrát, ale i šťastně skončit.

Wes ANDERSON: Moonrise Kingdom | Až vyjde měsíc | 2012, 90 min.


Jo, a je jim 12, oběma. Na inteligenci a lásku totiž věk příliš nemá vliv ;)

Nejsem autorem ani majitelem použitých obrázků. Všechna práva náleží jejich právoplatným držitelům.
I am not the author or owner of the images. All rights belong to their rightful holders.

Žádné komentáře:

Okomentovat