29. dubna 2015

Contouring, highlighting, smysl líčení a tak vůbec..

Mluvilo se o něm minulou sezonu, a mluví se o něm pořád. Contouring and highlighting, tedy konturování a rozjasňování obličeje je tak trochu trikem make-up artistů, který začala používat široká veřejnost. A je to jenom dobře.

Nevěnujte pozornost tomu, že vám weby jako Omlazení ve svých "inteligentních" článcích tvrdí že konturování je mrtvé a vy se tedy už nemusíte stresovat tím, že to neumíte. Je to lež. Konturování mrtvé není, nebylo a nějakou dobu ještě díkybohu nebude. Jednoduše proto, že pokud má váš obličej vypadat, že má nějaký žádoucí tvar, bez konturování to nepůjde. Protože i ten nejlepší obličej vypadá po nanesení make-upu prostě ploše a beztvaře.



Toho, že obličej vypadá po nanesení makeupu tak nějak ploše jsem si všimla záhy po tom, co jsem ho začala používat, tedy asi ve 13 letech. Počítám, že dalším, alespoň průměrně všímavým uživatelkám to taky neuniklo. Vyřešila jsem to tím, že jsem metodou pokus-omyl hnědým odstínem tvářenky zkoušela malovat kontury. Některé tehdy "vynalezené" tahy používám dodnes. Faktem ale je, že dokud jsem neviděla "mapu" obličeje pro contouring a highlighting, nebyla jsem to nikdy schopná udělat tak ..komplexně.


Takže, projeďte si na internetu pár obrázků a posnažte se. Garantuju, že váš obličej po úspěšném konturovaní a rozjasňovaní bude vypadat výrazně líp, než pouze s makeupem. Líčíte se přece koneckonců proto, abyste zvýraznila své klady, že? A to je přesně to, s čím vám tahle metoda bezkonkurenčně pomůže.

Pro začátek nepoužívejte výrazně kontrastní barvy, ale jen o jeden tón tmavší pro kontury a o jeden nebo dva tóny světlejší pro rozjasnění. Nepoužívejte kontury plné třpytek, protože konturovaná místa jsou ta, kam má dopadat stín a odrážení světla tedy není ani trochu to, co chcete. Já se třpytkám vyhýbám i u rozjasňovače a radši použiji nakonec jiný, pudrový třpytivý rozjasňovač a mám tak přesně pod kontrolou, co se třpytí a co ne.

A samozřejmě nezapomeňte koukat na složení toho co kupujete, protože když si to máte patlat do pórů, tak by bylo fajn aby to nebylo jedovaté/rakovinotvorné/způsobující neplodnost. Jednotlivé složky podle složení INCI, které musí být uvedeno na každém výrobku, můžete ověřovat na internetu, nebo podle nejrůznějších databází. Obvykle stačí přeťukat název do vyhledávače a velmi brzy máte jasno. Hledejte loga certifikátů zaručujících organické složení a taky Cruelty Free logo pro kosmetiku netestovanou na zvířatech.

Nejsem autorem ani majitelem použitých obrázků. Všechna práva náleží jejich právoplatným držitelům.
I am not the author or owner of the images. All rights belong to their rightful holders.

Žádné komentáře:

Okomentovat